Om ensemblet

Vi er tre etablerede musikere der med ugentlige prøver arbejder frem mod at spille med kunstnerisk udtryk og kammermusikalsk præcision, hvad enten det drejer sig om nordisk folkemusik eller musik fra middelalder, renaissance, barok eller senere stilperioder.

Trio Gentes instrumentarium er klanglig set unikt grundet de 3 instrumenters blanding af sprøde, bløde og distinkte toner, som bevidst udnyttes i satserne. Vor koncerterfaring omfatter koncerter i Vendsyssel Festival (bl.a. i Riddersalen på Voergaard Slot, Den Gamle Station i Hirtshals m.fl.), i kirker, herunder også julekoncert med sangsolist, Sct. Hans aften på Læsø, hvor vi også spillede til fællessang. Samt koncerter i forbindelse med kunstudstillinger. Vor klang er fyldig og farverig og har det med at gå lige til hjertet.

Vi tilbyder farverige og afvekslende programmer med musik fra 1200-tallet op til vores tid. Komponisterne kan være M. Praetorius, J. S. Bach, L. Boccherini. Sågar Tjajkovskij og Sibelius er med i vore programmer. Den svenske og norske folkemusik er rigt repræsenteret med musik fra 1800-tallet og frem mod vor tid.

Vi præsenterer vore instrumenter med glæde og fremviser dem gerne på nært hold efter en koncert.

 

Musikerne i Trio Gente:

Line G. Nørgaard på fløjter – tværfløjter (-i C og G) og blokfløjte. Line er uddannet ved Nordjysk Musikkonservatorium og er en aktiv musiklærer ved forskellige musikskoler i Nordjylland.

Freddy Samsing på Nyckelharpe. Freddy er uddannet ved Det Fynske Musikkonservatorium og Det Kgl. Danske Musikkonservatorium og var senere lærer ved disse konservatorier. Senere lærer v. Nordjysk Musikkonservatorium i ca. 20 år.

Ivan Olsen på guitar. Ivan er uddannet som klassisk guitarist ved Nordjysk Musikkonservatorium. – Herfra har Ivan også en uddannelse som komponist. Senere studier ved Högskolan för scen och musik vid Göteborgs Universitet. Ivan har siden 2000 arbejdet som guitarlærer ved musikskolen i Hjørring Kommune, hvor han var med til at oprette talentklassen, hvor han varetager undervisningen i teori, hørelære og musikformidling.